Spoed Dienst 100 en MUG


AZ Oudenaarde spoed dienst 100 en MUG

Locatie

Gebouw A, gelijkvloers

Omschrijving

Voor alle acute hulpvragen van alle specialismen kan je 7 dagen per week en 24 uur per dag terecht op onze spoedgevallendienst.

De spoedafdeling staat in voor eerste hulp en behandeling aan patiënten of slachtoffers die geconfronteerd worden met een dringend medisch probleem of een levensbedreigende situatie. We vangen een grote diversiteit en variëteit aan pathologie op, gaande van pediatrie (kinderen) tot geriatrie (ouderen), van heelkunde tot interne geneeskunde, van gynaecologie tot urologie, enzovoort. Hiervoor verzekeren we de continue aanwezigheid van een spoedarts en permanentie van spoedverpleegkundigen, met een bijzondere beroepstitel spoedgevallen en intensieve zorgen.

Aan de spoedafdeling is ook een 112-dienst verbonden verbonden met een ziekenwagen en MUG-functie.. MUG staat voor Medische Urgentie Groep en wordt uitgestuurd ter ondersteuning van de 112-ziekenwagen. Op weekdagen overdag is er een permanentie voor het uitsturen van een 112-wagen, onder begeleiding van daartoe opgeleide ambulanciers en in samenwerking met de brandweer van de stad Oudenaarde.

Contact

Hoofdverpleegkundige Eddy De Jonghe
Tel.: 055 33 63 65  of via de verpleegpost op 055 33 63 55