Dagziekenhuis Heelkunde


AZ Oudenaarde chirurgisch dagziekenhuis

Op het dagziekenhuis heelkunde verblijven patiënten voor de pijnkliniek en patiënten na heelkundige ingrepen: algemene heelkunde, abdominale heelkunde, vasculaire heelkunde, plastische heelkunde, neus-, keel- en oorziekten, urologische heelkunde, gynaecologische heelkunde en orthopedische heelkunde.

Locatie

Het dagziekenhuis heelkunde heeft twee afdelingen. De eerste afdeling bevindt zich in het gebouw D, op het gelijkvloers. De tweede afdeling bevindt zich op de eerste verdieping in het hoofdgebouw (A1-dagziekenhuis). Alle dagziekenhuizen openen de deuren om 6.45 uur.

Aanmelden

Voor het dagziekenhuis in gebouw D meld je je aan de onthaalbalie op de benedenverdieping. Na de administratieve inschrijving word je doorverwezen naar de wachtruimte.

Voor het dagziekenhuis A1 ga je naar de opname- en onthaaldienst in het hoofdgebouw. Van daaruit word je de weg gewezen naar de eerste verdieping waar je je aanmeldt aan de verpleegpost. Een verpleegkundige van het dagziekenhuis begeleidt je naar de kamer.

Verloop van jouw opname

De arts heeft jou het tijdstip meegedeeld waarop je je moet aanmelden.

 

  • Voor het dagziekenhuis in gebouw D:

Kort voor de ingreep komt de verpleegkundige je halen uit de wachtzaal wanneer het tijd is voor de operatie. Je wordt naar de omkleedruimtes gebracht, waar je een operatiehemdje krijgt en je je kan omkleden. Een badjas en pantoffels worden voorzien tijdens je verblijf in het ziekenhuis. Kledij wordt in een locker geplaatst waarvan je de sleutel zelf bijhoudt. In de voorbereidingskamer geeft de verpleegkundige jou de nodige inlichtingen over je opname en worden er enkele vragen gesteld over de operatie. Vanuit de voorbereidingskamer word je naar de kamer gebracht, vanwaar je onmiddellijk vertrekt naar het operatiekwartier voor jouw ingreep.

 

  • Voor het dagziekenhuis A1:

De verpleegkundige begeleidt je naar de kamer waar je de nodige inlichtingen krijgt over het verdere verloop van je opname. Er worden enkele vragen gesteld over de operatie en het opnamedossier wordt afgewerkt.

Na de ingreep

Na de ingreep verblijf je nog even in de ontwaakruimte. Bij een algemene verdoving blijf je hier langer dan bij een lokale verdoving. Wanneer je goed wakker en comfortabel bent, word je terug naar de afdeling gebracht.

Het tijdstip waarop je weer mag eten/drinken is afhankelijk van de ingreep en soort verdoving en wordt bepaald door de anesthesist.

Indien je ontslagklaar bent, kan jijzelf, iemand van de familie of de verpleegkundige jouw kledij uit de locker halen. Je kan je rustig omkleden in de omkleedruimte.

Contact

  • Hoofdverpleegkundige mevr. Eveline Vermoere, tel. 055 33 69 01
  • Verpleegkundige dagziekenhuis gebouw D, tel. 055 33 67 00
  • Verpleegkundige dagziekenhuis A1, tel. 055 33 61 00