Dagziekenhuis Heelkunde


AZ Oudenaarde chirurgisch dagziekenhuis

Locatie

Gebouw D, gelijkvloers

Omschrijving

Het dagziekenhuis heelkunde vormt een zelfstandige, herkenbare entiteit binnen het ziekenhuis met specifieke afspraken rond de aard van de ingrepen en ontslagcriteria.

Op het dagziekenhuis heelkunde verblijven patiënten voor de pijnkliniek en patiënten na heelkundige ingrepen: algemene heelkunde, abdominale heelkunde, vasculaire heelkunde, plastische heelkunde, neus-, keel- en oorziekten, urologische heelkunde, gynaecologische heelkunde en orthopedische heelkunde.

Hoe verloopt de opname in het dagziekenhuis?

De arts heeft jou het tijdstip meegedeeld waarop je je moet aanmelden aan het onthaal. Je schrijft je eerst in aan de onthaalbalie van het dagziekenhuis. Na de administratieve inschrijving word je doorverwezen naar de wachtruimte van het dagziekenhuis heelkunde.

Kort voor de ingreep komt de verpleegkundige jou halen uit de wachtzaal als het tijd is voor de operatie. Je wordt naar de omkleedruimtes gebracht, waar je een operatiehemdje krijgt en je je kan omkleden. Er wordt een badjas en pantoffels voorzien tijdens jouw verblijf in het ziekenhuis. Jouw kledij wordt in een locker geplaatst waarvan je de sleutel zelf bij houdt. 

In de voorbereidingskamer geeft de verpleegkundige jou de nodige inlichtingen over jouw opname en worden er enkele vragen gesteld over de operatie. Vanuit de voorbereidingskamer word je naar de kamer gebracht, vanwaar je onmiddellijk vertrekt naar het operatiekwartier voor jouw ingreep. Na de ingreep verblijf je nog even in de ontwaakruimte. Bij een algemene verdoving blijf je hier langer dan bij een lokale verdoving. Wanneer je goed wakker en comfortabel bent, word je terug naar het dagziekenhuis gebracht. Daar krijg je een gemeenschappelijke kamer of een kamer alleen, afhankelijk van de gekozen kamerkeuze en/of ingreep.

Het tijdstip waarop je weer mag eten/drinken is afhankelijk van de ingreep en soort verdoving en wordt bepaald door de anesthesist.

Indien je ontslagklaar bent, kan jijzelf, iemand van de familie of de verpleegkundige jouw kledij uit de locker halen. Je kan je rustig omkleden in de omkleedruimte.

Contact

Hoofdverpleegkundige mevr. Eveline Vermoere
tel.: 055 33 67 00 (verpleegpost)