Dagziekenhuis Heelkunde


AZ Oudenaarde chirurgisch dagziekenhuis

Locatie

Gebouw D, gelijkvloers

Omschrijving

Het dagziekenhuis heelkunde vormt een zelfstandige, herkenbare entiteit binnen het ziekenhuis met specifieke afspraken rond de aard van de ingrepen en ontslagcriteria.

 

Op het dagziekenhuis heelkunde verblijven patiënten na heelkundige ingrepen: algemene heelkunde, abdominale heelkunde, vasculaire heelkunde, plastische heelkunde, neus-, keel- en oorziekten, urologische heelkunde, gynaecologische heelkunde en orthopedische heelkunde.

Hoe verloopt de opname in het dagziekenhuis?

Uw arts heeft u het tijdstip meegedeeld waarop u zich moet aanmelden aan het onthaal. U schrijft zich eerst in aan de onthaalbalie van het dagziekenhuis.

Na de administratieve inschrijving wordt u doorverwezen naar het dagziekenhuis heelkunde, waar een verpleegkundige u de nodige uitleg geeft en enkele vragen stelt over uw operatie. Daarna neemt u plaats in de wachtzaal van het dagziekenhuis in afwachting van uw operatie.

Kort voor de ingreep komt de verpleegkundige u halen uit de wachtzaal als het tijd is voor de operatie. U wordt dan naar de omkleedruimtes gebracht, waar u een operatiehemdje krijgt en u zich kan omkleden. Er wordt een badjas en pantoffels voorzien tijdens uw verblijf in het ziekenhuis. Uw kledij wordt in een locker geplaatst waarvan u de sleutel zelf bij houdt.

Vanuit de voorbereidingskamer wordt u naar de kamer gebracht, vanwaar u onmiddellijk vertrekt naar het operatiekwartier voor uw ingreep.

Na de ingreep verblijft u nog even in de ontwaakruimte. Bij een algemene verdoving blijft u hier langer dan bij een lokale verdoving.

Wanneer u goed wakker en comfortabel bent, wordt u terug naar het dagziekenhuis gebracht. Daar krijgt u een gemeenschappelijke kamer of een kamer alleen, afhankelijk van de gekozen kamerkeuze en/of ingreep.

Het tijdstip waarop u terug mag eten/drinken is afhankelijk van de ingreep en soort verdoving en wordt bepaald door de anesthesist.

Indien u ontslagklaar bent, kan u, iemand van de familie of de verpleegkundige uw kledij uit de locker halen. U kan zich rustig omkleden in de omkleedruimte.

Contact

hoofdverpleegkundige Mevr. Eveline Vermoere
tel.: 055 33 67 00 (verpleegpost)