• Welkom
  • Zorgaanbod
  • Verpleegafdelingen

Dagziekenhuis Heelkunde


AZ Oudenaarde chirurgisch dagziekenhuis

Op het dagziekenhuis heelkunde verblijven patiënten voor de pijnkliniek en patiënten na heelkundige ingrepen: algemene heelkunde, abdominale heelkunde, vasculaire heelkunde, plastische heelkunde, neus-, keel- en oorziekten, urologische heelkunde, gynaecologische heelkunde en orthopedische heelkunde.

Lees verder

Geriatrie


Locatie

Gebouw A, 2e verdieping
Gebouw C, 2e verdieping

Omschrijving

De afdeling geriatrie richt zich tot ouderen waarbij zowel een veelzijdige als specifieke behandeling en begeleiding aangewezen is. Het AZ Oudenaarde beschikt over twee evenwaardige geriatrische afdelingen, met daarin centraal gelegen de ergotherapieruimte en de kinézaal.

Lees verder

Heelkunde


AZ Oudenaarde algemene heelkunde

De afdelingen algemene heelkunde en kortverblijf vormen een duo-afdeling. De afdelingen werken nauw samen en ondersteunen elkaar. De verpleegkundigen zijn opgeleid om op beide verpleegafdelingen in te staan voor de zorg aan patiënten die een heelkundige ingreep hebben ondergaan.

Lees verder

Intensieve zorgen


AZ Oudenaarde intensieve zorgen

Locatie

Gebouw A, 3e verdieping

Omschrijving

De afdeling intensieve zorgen heeft plaats voor acht patiënten. Dit zijn patiënten die na een zware of uitgebreide operatie, een ernstige aandoening, een ongeval of een achteruitgang van de algemene gezondheidstoestand met mogelijk levensgevaar intensief behandeld en geobserveerd worden.

Lees verder

Dagziekenhuis inwendige ziekten


AZ Oudenaarde inwendig dagziekenhuis

Locatie

Gebouw D, 2e verdieping

Omschrijving

Op de dagkliniek bieden wij de patiënten naast oncologische zorg (kankerzorg) ook de zorg bij infuustherapie, transfusies, blaasspoelingen en onderzoeken (bijvoorbeeld onderzoek van de darmen onder algemene verdoving).

Lees verder

Inwendige ziekten


AZ Oudenaarde inwendige geneeskunde

We beschikken over twee afdelingen inwendige ziekten.

Locatie

Gebouw A, 4e en 5e verdieping

Omschrijving

Op deze afdelingen liggen hoofdzakelijk patiënten met inwendige problemen zoals: cardiologie, pneumologie, gastro-enterologie, endocrinologie, reumatologie, dermatologie, nefrologie en oncologie, daarnaast worden ook patiënten opgenomen voor psychiatrie en neurologie.

Lees verder

Kraamafdeling - verloskwartier


AZ Oudenaarde de kraamafdeling

We verwelkomen je graag op onze kraamafdeling. Een team van gynaecologen, vroedvrouwen en kinderartsen zal jou met de beste zorgen omringen. Om je een beter zicht te geven op het reilen en zeilen van onze afdeling geven wij je hier graag wat meer uitleg:

Locatie

Gebouw C, 1ste verdieping

Omschrijving

De filosofie van ons team gynaecologen, vroedvrouwen en kinderartsen is om babyvriendelijk èn moedervriendelijk te werken. Het natuurlijke verloop van de geboorte en de zachte aanpassing van de baby aan de buitenwereld worden zoveel mogelijk gerespecteerd en jouw wensen staan voor ons centraal.

Lees verder

Operatiekwartier


AZ Oudenaarde operatiekwartier

Locatie

Gebouw C, 3e verdieping

Omschrijving

Het AZ Oudenaarde beschikt over vijf operatiezalen in het operatiekwartier. Op het operatiekwartier staat een hoog opgeleid team van artsen en verpleegkundigen garant voor het verstrekken van innovatieve en kwalitatief hoogstaande heelkunde aan de patiënten.

Lees verder

Pediatrie – neonatologie


AZ Oudenaarde pediatrie - neonatologie

Locatie

Gebouw B, 1e verdieping

Omschrijving

Kinderen van 1 week tot de leeftijd van 15 jaar kunnen op de kinderafdeling terecht voor een diagnose en/of behandeling (medisch of chirurgisch). De opname kan in dagopname of met verblijf.

Lees verder

Revalidatie


AZ Oudenaarde revalidatie

Locatie

Gebouw D, 1e verdieping

Omschrijving

Het hoofddoel van de afdeling revalidatie bestaat erin te zorgen dat je zo spoedig mogelijk ten minste hetzelfde zelfredzaamheidsniveau als voor de opname bereikt op vlak van mobiliteit – transfers, hygiënische zorgen, voeding en toiletbezoek.

Lees verder

Spoed Dienst 100 en MUG


AZ Oudenaarde spoed dienst 100 en MUG

Locatie

Gebouw A, gelijkvloers

Omschrijving

Voor alle acute hulpvragen van alle specialismen kan je 7 dagen per week en 24 uur per dag terecht op onze spoedgevallendienst.

Lees verder

Stroke – hartbewaking


Locatie

Gebouw A, 3e verdieping

Omschrijving

Op de dienst stroke unit - hartbewaking worden patiënten opgenomen voor neurologie of cardiologie die nood hebben aan continue observatie en behandeling. Hier komen verschillende hoogtechnologische apparaten aan te pas: patiëntenmonitor, infuuspompen, spuitpompen,…

Lees verder