Jouw kamerkeuze en kosten


 AZ Oudenaarde de kamer

Soorten kamers

Afhankelijk van de afdeling waarop je wordt opgenomen, heb je keuze uit verschillende soorten kamers.

Heelkunde - Inwendige geneeskunde – Geriatrie en Revalidatie

 • Gemeenschappelijke kamer
 • Tweepersoonskamer
 • Eenpersoonskamer

 Materniteit

 • Gemeenschappelijke kamer
 • Eenpersoonskamer
 • Suite
 • Luxe suite

Pediatrie

 • Gemeenschappelijke kamer
 • Kamer ouder en kind

Jouw kamerkeuze

Je hebt de keuze tussen een gemeenschappelijke kamer, een tweepersoonskamer of een eenpersoonskamer. Op de afdeling Materniteit bestaat daarnaast ook nog de keuze tussen een suite en een luxe suite. Je kan vooraf je kamerkeuze kenbaar maken bij de behandelende arts.

Opgelet: Door de grote vraag naar eenpersoonskamers kan soms niet, of niet onmiddellijk, aan jouw kamerkeuze tegemoet worden gekomen. Wij vragen hiervoor jouw begrip.

 • Materniteit
  In een suitekamer van de afdeling Materniteit bestaat de mogelijkheid voor de echtgenoot of partner om te overnachten. Alle informatie over de kamersupplementen vind je bij "Financiële info".
 • Kamer ouder en kind
  Op de kinderafdeling kan steeds één van de ouders bij het kind verblijven, mits dit vooraf werd afgesproken met de hoofdverpleegkundige. Maaltijden en hotelkosten (voor o.a. bedlinnen, kameronderhoud,…) worden afzonderlijk in rekening gebracht, zie "Financiële info".

Supplementen

Bij een verblijf op een éénpersoonskamer wordt een kamersupplement aangerekend (zie "Financiële info").

Indien je om persoonlijke redenen (d.w.z. op basis van jouw eigen keuze) op een eenpersoonskamer verblijft, of indien je een kamer ouder en kind wenst, kan dit aanleiding geven tot een supplement op de artsenhonoraria (tot 100% ten opzichte van de verbintenistarieven). Omdat de kamerkeuze dan ook een belangrijke invloed heeft op de factuur, word je verzocht om een kamerkeuzedocument te ondertekenen. Het verschil in prijs ligt alleen in een hoger comfort en privacy, maar geenszins in de verstrekte zorgen. De prijzen en supplementen vind je bij "Financiële info". De informatie over prijzen en supplementen is ook beschikbaar op de kamer en aan de onthaaldienst.

Telefoon op de kamer

Op elke kamer is een telefoontoestel beschikbaar.

 • Indien iemand van buiten het ziekenhuis naar jouw kamer wenst te bellen, heeft de beller een inkiesnummer van 4 cijfers nodig die volgen op 055 33 .... . Dit nummer kan je vragen aan de onthaaldienst.
 • Indien je van jouw kamer naar iemand buiten het ziekenhuis wenst te bellen, gebruik je een persoonlijk codenummer. Je vormt eerst het cijfer 0, dan jouw individueel codenummer en je wacht op de kiestoon. Pas daarna tik je het gewenste abonneenummer in. Ook dit codenummer krijg je aan de onthaaldienst.
 • De telefoongesprekken worden automatisch geregistreerd en op jouw factuur in rekening gebracht.

TV

Je krijgt een afstandsbediening voor de tv aan de verpleegpost. Je wordt verzocht om bij het verlaten van het ziekenhuis dit toestel aan de verpleegkundige af te geven. Ingeval van niet-inlevering wordt €35 aangerekend op de ziekenhuisfactuur.

Internet aan bed

Op elke afdeling zijn internetverbindingen in de kamers voorzien. Hierdoor kan de patiënt met de persoonlijke computer of laptop surfen op het internet. Mits betaling van een kleine vergoeding (die aangerekend wordt op de factuur), ontvangt de patiënt van de dienst opname en onthaal een persoonlijke toegangscode, die 1 dag (2,5 euro) of 1 week (5 euro) geldig blijft. 

Voor je een code vraagt, test je best even de internetverbinding op de kamer. Indien je op de kamer probleemloos kan inloggen op www.azoudenaarde.be kan je, na registreren van jouw persoonlijke code, verder surfen. Er zijn geen netwerkkabels in de kamers voorzien. Je brengt dus je persoonlijke netwerkkabel mee of kan er tijdelijk een huren bij het onthaal.

Vergeet niet de kabel terug te brengen bij je ontslag, zoniet wordt een bedrag van 20 aangerekend op de eindfactuur.