Info rond borst- en flesvoeding


Borstvoeding

Heeft u gekozen voor borstvoeding dan zullen alle vroedvrouwen u met raad en daad bijstaan. Het geven van borstvoeding verloopt niet bij iedereen even vlot en een goede begeleiding is sterk individueel gericht. Wij geven u heel wat praktische tips.

Bij eventuele problemen zijn wij steeds bereid uw vragen te beantwoorden en samen met u naar een oplossing te zoeken. Onze vroedvrouwen zijn vakkundig bijgeschoold omtrent een goede en correcte manier van begeleiden van borstvoeding.

We hebben ook drie lactatiekundigen op dienst die u nog uitgebreider kunnen bijstaan als de voeding niet zo goed zou verlopen.

Het op gang komen en het goed functioneren van borstvoeding vraagt veel tijd, zorg en vooral geduld. Verwacht dus geen onmiddellijke spectaculaire resultaten. Beschouw de eerste dagen eerder als een oefening voor uzelf en uw baby.

Flesvoeding

Als u de keuze maakt om uw baby flesvoeding te geven, dan zullen we u hierin ook correct begeleiden. Onder andere met praktische uitleg over bereiding van de melk en het geven van de flesjes.