Overnachten in AZ Oudenaarde


Op onze kinderafdeling kan éen van de ouders bij het opgenomen patiëntje overnachten. Voor wie graag in de buurt van een familielid in het ziekenhuis wil verblijven, is rooming-in ook mogelijk via de familiekamer op de afdeling Inwendige ziekten A4. 

Op de kinderafdeling

Eén van de ouders kan continu bij het kind overnachten. Er is een zetel- of plooibed beschikbaar op de kamer. Elke kamer heeft tv, telefoon, koelkast en aparte douche. Ontbijt wordt op de kamer aangeboden, middag- en avondmaal kunnen naar keuze genomen worden via de cafetaria.

Meer informatie over de kinderafdeling vind je hier.

Op de afdeling Materniteit

Moeders van prematuur geboren kinderen op de afdeling neonatologie of moeders van een neonaat die nog niet klaar is voor ontslag, kunnen gebruik maken van de familiekamer op de afdeling inwendige ziekten of gebruik maken van de kamer voor verlengd verblijf op de kraamafdeling.

Voor het verlengd verblijf op Materniteit wordt een forfait van 50 euro aangerekend worden op de ziekenhuisfactuur. Hierin zijn een ontbijt en avondmaal inbegrepen. Middagmaal kan apart bijbesteld worden. Bij een verlengd verblijf wordt geen zorg en medicatie meer toegediend aan de mama. Meer informatie vind je in onze brochure.

Andere afdelingen

Voor wie graag in de buurt van een familielid in het ziekenhuis wil verblijven, is rooming-in mogelijk via de familiekamer op de afdeling Inwendige ziekten A4. De kamer kan bv. gebruikt worden door ouders van pasgeborenen op neonatologie, ouders/voogd van jongvolwassenen of van een gezinslid met een fysieke en/of mentale beperking.

Wie de familiekamer wil gebruiken, moet deze kamer reserveren. De verantwoordelijke van de afdeling Inwendige ziekten A4 kan je vertellen of de kamer beschikbaar is. Aan het verblijf op de familiekamer is een forfaitaire kost voorzien van 20 euro per nacht. Hierin is een ontbijt inbegrepen. Er kan gebruik gemaakt worden van de douche op de afdeling, je moet zelf voorzien in douchemateriaal en handdoeken. Er wordt bedlinnen voorzien, de kamer wordt door de schoonmaakdienst gepoetst op jouw vraag. Meer informatie vind je in onze brochure.