Dagindeling


Gedurende de opname streven we er naar dat je kind door 1 verpleegkundige per werkdienst verzorgd en opgevolgd wordt. Ook ’s nachts komt de verpleegkundige regelmatig een kijkje nemen.
Dagelijks komen de kinderartsen bij je kind langs tussen 8h30 en 10h. Je kind wordt onderzocht en de resultaten en verdere planning worden besproken. Op dat ogenblik kan je ook bij hen terecht voor vragen.
Je kan bij de meeste onderzoeken bij je kind blijven. Ook als je kind voor een onderzoek of ingreep moet verdoofd worden, kan je als ouder aanwezig zijn tot je kind ingeslapen is.
Soms zal je tijdens bepaalde handelingen gevraagd worden om in het belang van je kind de kamer even te verlaten. Uiteraard mag je zo snel als mogelijk terug bij je kind.
Om het verblijf van uw kind aangenamer te maken is er een speelleerklas op de afdeling. Onze onderwijzeres en spelleidster Isabel zorgt niet alleen voor onderwijs aan bed, maar ook voor spelbegeleiding. Bij bepaalde behandelingen brengt zij de informatie aan je kind over op een bevattelijke manier.