Het nieuwe AZO: klaar voor de toekomst


Een uitdagend bouwproject!

nieuweAZO1De Raad van Bestuur van AZ Oudenaarde besliste om herconditioneringswerken uit te voeren in het kader van een toekomstgerichte visie, met daaraan gekoppeld een uitbreiding van meerdere afdelingen en diensten in het ziekenhuis. De ziekenhuisgebouwen dateren uit de jaren ’60 en waren toe aan een grondige renovatie.
Voor dit grootse project ging AZ Oudenaarde in zee met het Oostendse architectenbureau Boeckx Architecture & Engineering en de THV STRABAG-EEG-Van Braeckel. De grootste uitdaging van het project was de dagelijkse ziekenhuiswerking draaiende te houden tijdens de bouwwerken. Er werden immers verschillende afdelingen tegelijk verbouwd. Omdat de site geen ruimte voor grote uitbreiding bood, werd de nodige creativiteit aangewend om de renovatie en nieuwbouw binnen de bestaande structuren te realiseren.

Verder lezen

Overzicht van de werken en vernieuwde afdelingen


Diverse verpleegafdelingen

De patiëntenkamers in diverse verpleegafdelingen (Chirurgie, Orthopedie, Interne Geneeskunde, …) werden opgefrist en kregen een uniforme inrichting met een eigen kleuraccent. Zo zijn alle standaard een- en tweepersoonskamers in het ziekenhuis identiek, uitgerust met alle noodzakelijke benodigdheden zoals nachtkastje, koelkast, sanitair, televisie en internetfaciliteiten. Alle eenpersoonskamers zijn uitgerust met een individuele douche.

Verder lezen

Toekomstprojecten


In een laatste fase verhuist de apotheek naar haar definitieve locatie op het gelijkvloers, met een aparte toegang voor leveranciers van geneesmiddelen. Van hieruit kunnen geneesmiddelen en steriel materiaal centraal verdeeld worden naar de verpleegafdelingen.

Verder lezen