Welkom, dr. Mathieu Decock!

Vanaf maandag 12 september verwelkomen we dr. Mathieu Decock. Mathieu Decock versterkt de dienst fysische geneeskunde en revalidatie.

3

Mathieu Decock studeerde geneeskunde aan de UGent. Hij koos voor de specialisatie fysische geneeskunde en revalidatie omwille van een grote interesse in het bewegingsstelsel. Hij werd opgeleid in het AZ Sint-Jan in Brugge en het UZ Gent. Dr. Decock is erkend door de European Board of Physical Medicine and Rehabilitation en is auteur van verschillende internationale wetenschappelijke publicaties. Mathieu Decock verdiepte zich in de sportgeneeskunde, waarvoor hij ook gediplomeerd is.

Als arts in de fysische geneeskunde en revalidatie legt dr. Decock zich toe op het diagnosticeren en aanpakken van een brede waaier van aandoeningen van het bewegingsstelsel: gewrichts-, spier-, pees- en zenuwproblemen. Hij vindt een goede samenwerking met verschillende diensten en disciplines heel belangrijk. "Werken in een kleiner ziekenhuis gaat gepaard met een vlotter persoonlijk contact, zowel met collega’s als met de patiënt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit de kwaliteit van de zorg voor de patiënt ten goede komt", klinkt het.

Mathieu Decock is afkomstig uit Wortegem-Petegem en leerde het ziekenhuis kennen tijdens zijn stages. Hij start deeltijds op als arts-specialist in AZ Oudenaarde (consultaties op vrijdag), in combinatie met een extra opleiding in het UZ Gent voor een bijzondere beroepstitel in functionele en professionele revalidatie. Vanaf augustus 2023 is dr. Decock voltijds actief in AZ Oudenaarde.     

Afdrukken E-mail