Welkom dr. Ruben De Rouck

Sinds begin februari versterkt dr. Ruben De Rouck de spoedafdeling als urgentiearts.

Dr. De Rouck

  • Wat typeert u als arts?

"Voor mij zijn het leveren van kwaliteit en het menselijke aspect van de zorg enorm belangrijk. Door mijn wetenschappelijke achtergrond probeer ik in mijn dagelijkse praktijkvoering zoveel mogelijk de laatste wetenschappelijke evidentie toe te passen. Ik ben hierin voorstander van een pragmatische en persoonlijke aanpak, aangepast aan de noden en wensen van de patiënt. Daarmee kom je vaak net dat tikkeltje verder."

  • Waarom bent u gepassioneerd door het specialisme urgentiegeneeskunde?

"Urgentiegeneeskunde is een specialisatie met veel facetten waarin men echt het verschil kan maken voor de patiënt. Zowel in het acute moment, door de correcte diagnostiek en behandeling, als bij spoedopname door vanaf het begin het zorgproces goed te starten. Het blijft een uitdaging om snel medische urgenties te diagnosticeren en te behandelen, en dat geeft veel voldoening. Je komt in de urgentiegeneeskunde in contact met simpele problemen met snelle oplossingen, maar ook met casussen met complexe sociale en medische elementen, tot zelfs rampsituaties waarbij men vaak snel ingrijpende beslissingen moet maken. Deze veelzijdigheid én het algemene geneeskundige aspect maken het een specialisatie waarin men zich altijd verder kan blijven verdiepen; een specialisatie waarbij geen enkele dag hetzelfde is."

  • Waarom koos u voor AZ Oudenaarde?  

"AZ Oudenaarde is een ziekenhuis met veel potentieel en visie. Door het kleinschalige karakter kan er zeer snel geschakeld worden om zo de juiste zorg te leveren. Werken in AZ Oudenaarde is voor ook mij een beetje thuiskomen. Ik ben in Maarkedal opgegroeid en in Oudenaarde naar de lagere school gegaan. Ik ken het ziekenhuis ook van mijn stages tijdens de opleiding geneeskunde, en was toen al aangetrokken door het persoonlijke karakter ervan."

Afdrukken E-mail