FFP2-maskers aangeraden

Elke patiënt of bezoeker draagt een mondmasker bij het betreden van het ziekenhuis. We bevelen het dragen van een FFP2-masker sterk aan.

5050631Een FFP2-masker kan virusdeeltjes beter uit de lucht te filteren,      zowel bij het in- als het uitademen. Je beschermt dus jezelf én de ander.

Daarnaast sluit dit type masker beter aan op de contouren van je gezicht, waardoor het virus niet kan ontsnappen aan de zijkanten.

 

 

 

 

  • Uit een studie van het Duitse Max Planck Instituut blijkt onder meer dat de kans op besmetting tot 0,1% daalt als je zelf een FFP2-masker draagt en in een besloten ruimte gedurende 20 minuten lang contact hebt met een besmet persoon die ook een FFP2-masker draagt. Als beiden een chirurgisch masker dragen, is de kans op besmetting 10 procent, zonder maskers is dat bijna 100 procent.

De voordelen van een FFP2 masker   De voordelen van een FFP2 masker 1

  • Maskers met uitlaatventielen zijn niet veilig. Zo’n ventiel filtert geen uitgeademde lucht en beschermt je omgeving dus niet!

  • Geen FFP2-masker? Geef dan de voorkeur aan een CE-gecertificeerd chirurgisch masker boven een (zelfgemaakt) stoffen masker.

  • Voor kinderen is het gebruik van een mondmasker verplicht vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Afdrukken E-mail