Welkom dr. Kris Vandenecker

We verwelkomen dr. Kris Vandenecker, die vanaf 1 januari de dienst fysische geneeskunde-revalidatie versterkt.

Dr. Kris Vandenecker

  • Wat typeert u als arts?

"Als arts ben ik  wetenschapper en dat wil ik overbrengen in de diagnose en behandeling van patiënten, naast mijn jarenlange ervaring. Ik probeer empathisch te zijn, want elke patiënt heeft zijn of haar specifieke noden. Wederzijds vertrouwen en respect naar alle medewerkers toe is voor mij zeer belangrijk, ongeacht de functie. Een schouderklopje kan soms wonderen doen."

  • Waarom bent u gepassioneerd door het specialisme fysische geneeskunde-revalidatie?

"Als student had ik al een bijzondere interesse in het bewegingsstelsel in het algemeen. Gaandeweg kwam ook de interesse voor elektrofysiologie, sportgeneeskunde en algologie. Ook het gevarieerde karakter van de fysische geneeskunde vind ik zeer aangenaam. Een groot deel van mijn opleiding gebeurde in nauw contact met orthopedisten en reumatologen, wat een verrijking was."

  • Waarom koos u voor AZ Oudenaarde?

"Ik ken AZ Oudenaarde al lang. Als assistent deed ik regelmatig wachtdiensten op spoed tijdens het weekend. De laatste jaren deelde ik de weekendwachten fysische geneeskunde met dr. Vanelstraete en dr. Vande Putte en de verstandhouding was prima, ook met de verpleging en de paramedici. Het is voor mij zeer belangrijk om te kunnen werken in een warme en gestructureerde omgeving met goede contacten met het bestuur, de directie en alle medische en niet-medische diensten."  

  • Wat wilt u nog graag delen over uzelf?

"Samen met mijn partner woon ik in Nukerke. Ik heb twee dochters en in oktober ben ik voor het eerst grootvader geworden. Hoewel ik qua karakter een noorderling ben, is mijn passie Italië. Naast geneeskunde heb ik veel interesse voor kunst, geschiedenis, aardrijkskunde, talen en onderwijs."

Afdrukken E-mail