Covid-19: verscherping maatregelen en bezoekregeling

N.a.v. de stijgende coronabesmettingen komt de bedcapaciteit ook in AZ Oudenaarde onder druk te staan.  We zien ons genoodzaakt een aantal maatregelen aan te scherpen. De bezoekregeling wijzigt ook opnieuw.

Geen bezoek op A2

Wegens interne besmettingen met COVID-19 bij een aantal patiënten en personeelsleden op verpleegafdeling A2, zien we ons genoodzaakt onze maatregelen aan te scherpen. Tot en met 28 november 2021 is geen bezoek toegelaten voor deze afdeling. We begrijpen dat dit een vervelende maatregel is, maar ze is nodig voor de veiligheid van deze kwetsbare patiëntengroep en voor onze medewerkers.

Aanpassing algemene bezoekregeling

De bezoekregeling is vanaf woensdag 24 november als volgt:

  • Er wordt 1 vaste bezoeker per patiënt toegelaten. De bezoekers worden geregistreerd op de verpleegafdeling. 
  • Het bezoek kan komen tussen 17 uur en 19 uur. Deze regeling geldt zowel doordeweeks als in het weekend.
  • Op meerpersoonskamers vragen we patiënten om met elkaar af te spreken en het bezoek te spreiden.
  • Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet op bezoek komen.

Voor een aantal afdelingen (Materniteit, Pediatrie/neonatologie, Intensieve Zorgen) zijn specifieke afspraken van belang. Deze vind je terug op onze website: https://www.azoudenaarde.be/bezoekers/bezoekuren.

Opnamebeperking voor uitstelbare ingrepen

Omwille van de opschaling naar niveau 1B, worden een beperkt aantal ingrepen uitgesteld. Er wordt gepoogd om zoveel mogelijk heelkunde veilig te laten doorgaan, volgens de beschikbare menskracht en bedcapaciteit. Uiteraard wordt urgente en noodzakelijke zorgverlening steeds verzekerd. Patiënten worden altijd zelf gecontacteerd indien hun ingreep niet zou doorgaan. We vragen je om niet zelf je zorgverlening uit te stellen.

Kom je naar het ziekenhuis? Hou het veilig

  • Draag steeds je mondmasker, ook op de kamer. Ook patiënten dragen een mondmasker tijdens het bezoek.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen, voor en na het bezoek. Raak zo weinig mogelijk aan.
  • Hou steeds voldoende afstand (1,5 meter) van anderen, ook van de patiënt die je bezoekt.
  • Voel je je verkouden of grieperig, of ben je in contact geweest met een COVID-19-patiënt? Kom dan niet op bezoek, zelfs al ben je volledig gevaccineerd.

Nauwe opvolging naleven maatregelen

Als we merken dat de maatregelen niet voldoende gerespecteerd worden, kunnen we bezoekers of begeleiders vragen het ziekenhuis te verlaten.

Afdrukken E-mail