Laten testen voor COVID-19? Verwar ons niet met het triagecentrum!

Wie via de huisarts een code heeft ontvangen voor een COVID-test of een reistest wil laten afnemen, kan daarvoor terecht in het triagecentrum van Oudenaarde. Dat bevindt zich aan Meerspoort 30, 9700 Oudenaarde. Opgelet: dit is dus niet in het ziekenhuis!

De medewerkers van de onthaaldienst ontvangen regelmatig telefoontjes van mensen die naar het triagecentrum van Oudenaarde werden doorverwezen. Dit bevindt zich niet in het ziekenhuis. Het triagecentrum van Oudenaarde is in samenwerking  met OVO, de Oudenaardse Vereniging van Omnipractici, ingericht in de modulaire bouw achter het Sociaal Huis in de Meerspoort. 

Als je je ziek voelt, bel je steeds naar je huisarts. Die zal na een telefonische consultatie beslissen of je thuis moet blijven of toch best ter controle naar het triagecentrum gaat. Je kan er dus niet rechtstreeks naartoe, enkel na doorverwijzing en afspraak door eigen huisarts of spoed. Wil je contact opnemen met het triagecentrum? Dat kan via 055 33 51 09. Een afspraak maken kan via afspraken.be. Je kan daar kiezen voor een reistest of voor een Covid-test omdat je symptomen hebt. 

In het ziekenhuis worden ook testen afgenomen bij niet (volledig) gevaccineerde patiënten vanaf 12 jaar die worden opgenomen in het ziekenhuis. Patiënten krijgen dan voor een geplande opname instructies om een afspraak te maken in het labo. 

Afdrukken E-mail