Hoge vaccinatiegraad in AZ Oudenaarde

Vandaag worden de vaccinatiecijfers van medewerkers in ziekenhuizen en woonzorgcentra bekend gemaakt op www.zorgkwaliteit.be. AZ Oudenaarde scoort met een percentage van 97% beter dan het streefdoel van 95%.

Tijdens de Interministeriële conferentie van 14 juli en het Overlegcomité van 19 juli werd, op basis van een door Sciensano gepubliceerde studie over de vaccinatiegraad bij gezondheidszorgbeoefenaars (gegevens tot einde mei 2021), beslist om een kwaliteitsindicator voor vaccinatiegraad tegen Covid-19 bij medewerkers in zorgvoorzieningen te ontwikkelen, en die, op vrijwillige basis, structureel op te volgen en publiek te rapporteren.

Ook AZ Oudenaarde heeft vrijwillig deelgenomen aan deze kwaliteitsindicator. In totaal namen 548 Vlaamse Zorgvoorzieningen deel aan de meting, waarvan 46 algemene ziekenhuizen.

Er worden drie vaccinatiegraden berekend: de totale vaccinatiegraad op niveau van de voorziening, de vaccinatiegraad voor zorg- en niet-zorgmedewerkers en de vaccinatiegraad per functiegroep. De eerste twee vaccinatiegraden zijn inmiddels ook gepubliceerd op zorgkwaliteit.be.

Met een vaccinatiegraad van 96,71 %, waarvan 97,8 % gevaccineerde zorgverleners en 95,28 % vaccinatiegraad voor niet-zorgverleners volgt AZ Oudenaarde de gemiddelden binnen de sector. De minimum streefwaarde van 95% wordt vlot behaald, een resultaat om blij over te zijn! 

Afdrukken E-mail