AZ Oudenaarde opent extra dagziekenhuisafdeling

Vanaf september opent een extra verpleegafdeling voor dagziekenhuispatiënten in het hoofdgebouw van het ziekenhuis. Er is nood aan verhoging van de capaciteit door een toenemend aantal patiënten voor dagopnames.

In het huidig dagziekenhuisgebouw blijven het dagziekenhuis Heelkunde op de gelijkvloerse afdeling (D0) en het dagziekenhuis Inwendige ziekten (D2) behouden. Er komt een bijkomende dagziekenhuisafdeling op de eerste verdieping van het hoofdgebouw (afdeling A1) die patiënten voor verschillende ingrepen en behandelingen zal opnemen. Zowel de huidige afdelingen dagziekenhuis Heelkunde en dagziekenhuis Inwendige ziekten als de nieuwe afdeling komen onder leiding van hoofdverpleegkundige Eveline Vermoere.

Patiënten voor een dagopname worden op basis van kamerkeuze en soort ingreep/behandeling opgenomen in het apart dagziekenhuisgebouw of in het hoofdgebouw (afdeling A1). Om de patiëntentoewijzing vlot te laten verlopen, is het belangrijk dat patiënten bij het plannen van de opname de gewenste kamerkeuze doorgeven aan de behandelend arts.

Afdrukken E-mail