Help je ons om coronaveilig te kunnen werken?

We moeten nog even met het coronavirus leven, en daarom is het belangrijk dat we de basisregels goed volgen, zeker in een omgeving met kwetsbare mensen! Mogen we jullie nog even herinneren aan een paar belangrijke afspraken?

  • Word je opgenomen in het ziekenhuis? Vanaf de leeftijd van 12 jaar moeten patiënten die nog niet (volledig) gevaccineerd zijn een covid-test laten afnemen, max. 48 uur voor opname. Dat kan via ons labo, vraag je arts of verpleegkundige bij het plannen van de opname hoe je een afspraak kan maken hiervoor.
  • Een PCR-test is niet nodig voor patiënten die volledig gevaccineerd zijn. Dat betekent 14 dagen na de tweede prik van Pfizer, Moderna of Astra Zeneca of 4 weken na het vaccin van Johnson&Johnson. PS: download het vaccinatiecertificaat om je vaccinatiestatus snel te kunnen aantonen. Dat bespaart onze zorgverleners het nodige opzoekwerk!
  • Blijf de basisrichtlijnen volgen voor jouw en onze veiligheid: draag een mondmasker in het ziekenhuis, hou voldoende afstand van anderen en ontsmet je handen. We hebben meer dan genoeg pompjes op verschillende locaties in het ziekenhuis. Zie je een leeg pompje? Laat dat gerust aan een van onze medewerkers weten, dan kunnen we ze snel bijvullen!

Meer gedetailleerde informatie vind je nog steeds in ons update-bericht

Afdrukken E-mail