Start raadplegingen pijngeneeskunde vanaf augustus

Om ambulante patiënten een optimale zorg en omkadering te bieden op vlak van pijn, start AZ Oudenaarde vanaf  18 augustus met raadplegingen pijngeneeskunde.  Zowel huisartsen als ziekenhuisspecialisten kunnen patiënten met complexe pijnproblemen verwijzen naar dokter Filip Bogaert.

 Dokter Filip Bogaert is anesthesist van opleiding en bekwaamde zich tot pijnspecialist aan de Radboud Universiteit in Nederland. De insteek van de raadpleging is interdisciplinair. Dr. Bogaert werkt samen met collega-ziekenhuisspecialisten van onder andere de diensten anesthesie, reumatologie, neurologie, neurochirurgie, fysische en interne geneeskunde, orthopedie, heelkunde, …

Behandelplan op maat

Tijdens de eerste raadpleging wordt een behandelplan op maat afgesproken met de patiënt, waarin kan gekozen worden voor een medicatiebeleid, een behandeling in de pijnkliniek of een doorverwijzing naar een andere ziekenhuisarts. Dokter Bogaert bekijkt het pijnprobleem vanuit een brede visie met ook aandacht voor het psychosociale luik. De patiënt wordt verder begeleid door middel van opvolgconsulten.

overworked schoolgirl feels pain back after sitting long time computer during distance learning touches neck tilts head frowns from pain

People photo created by wayhomestudio - www.freepik.com

Tijdige doorverwijzing aangeraden

Bespreek pijnklachten tijdig met je huisarts en vraag een doorverwijzing naar het pijnbehandelcentrum. Je kan daar zowel terecht voor de behandeling en opvolging van bestaande problemen als voor preventieve behandeling van chronische pijnen.

Praktisch

Een raadpleging kan door de huisarts online gepland worden via de afsprakenagenda (www.afspraken.be). De consultaties zullen doorgaan op woensdag en vinden plaats naast de raadplegingen Orthopedie op niveau 00 van het hoofdgebouw. Patiënten kunnen vanaf de centrale opnamedienst de trap of lift nemen naar de polikliniek Orthopedie. Dit is niet op dezelfde locatie als de interventionele pijnkliniek, die zich in het dagziekenhuis heelkunde bevindt. Raadplegingen gebeuren aan conventietarieven.

Voor een goede afstemming van het behandelplan, vragen we je een duidelijk overzicht van de gekende pathologie, beeldvorming en behandelingen én een actuele medicatielijst mee te nemen naar de raadpleging. Aanwezigheid en betrokkenheid van een partner en/of mantelzorger wordt aangemoedigd. Omwille van de preventieve maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is maximaal één begeleider per patiënt toegestaan.

Afdrukken E-mail