PCR screenings voor niet symptomatische indicaties

Wens je naar het buitenland te gaan of een evenement te bezoeken? Dan bestaat de kans dat je een test zal moeten voorleggen waaruit blijkt dat je COVID-negatief bent. Vanaf maandag 28 juni kan dit ook via AZ Oudenaarde.

- Ben je nog niet (volledig) gevaccineerd? Dan heb je recht op twee gratis tests van de overheid. Dit geldt ook voor kinderen tussen 6 en 17 jaar. Wens je daarvan gebruik te maken, dan kan je op voorhand thuis een testcode aanmaken via www.mijngezondheid.be. Eenmaal aangemaakt is zo’n code tien dagen geldig. Wie geen code heeft, zal gevraagd worden om 55€ te betalen voor de test. Voor meer info hierover verwijzen we graag naar de website van het RIZIV.
- Het is verplicht om op voorhand een afspraak te maken voor je test via www.afspraken.be, je kiest er voor de agenda ‘PCR screenings voor niet symptomatische indicaties’. Je kan in AZ Oudenaarde kiezen uit een afspraak tussen 8u30 en 18u30 van maandag tot en met zaterdag.
- Je komt op het moment van je afspraak naar het onthaal van het ziekenhuis voor een klever. Daar zal men je vertellen waar je terecht kan voor je effectieve test. Patiënten die al gekend zijn in ons systeem kunnen ook via de kiosk hun klever krijgen (kiezen voor ‘PCR screening’).
- Het resultaat van een test kan tot 36 uur op zich laten wachten, maak dus best tijdig een afspraak.
- We wensen er ook de nadruk op te leggen dat dit niet de procedure is voor mensen met symptomen of personen die een hoog risico contact hadden. Daarvoor is er niets veranderd, die tests blijven ook gratis aangezien de betaling verloopt via jouw ziekenfonds. Pre-operatieve screenings blijven ook doorgaan in ons labo, net als voor personen zonder de Belgische nationaliteit die geen recht hebben op een gratis test.

Afdrukken E-mail