AZ Oudenaarde zoekt nieuwe leden voor Cliëntenraad

AZ Oudenaarde spant zich in voor het bevorderen van initiatieven rond patiëntparticipatie in het ziekenhuis. Dat strekt zich niet alleen uit tot op direct zorgniveau, maar ook tot in de beleidsvoering. De Cliëntenraad van het ziekenhuis bestaat intussen al meer dan 5 jaar en zoekt nieuwe leden.

 De Cliëntenraad is een onafhankelijk adviesorgaan dat de ziekenhuisdirectie adviseert over allerlei aangelegenheden waar patiënten en bezoekers mee te maken krijgen, zoals informatiebrochures, huisvesting, voedingsbeleid, bereikbaarheid, informatievoorziening, enzovoort. 

De raad is samengesteld uit patiënten, verwanten en bezoekers. Alle leden hebben op de een of andere manier ervaring met zorgverlening in AZ Oudenaarde, ofwel door een eigen zorgtraject, ofwel via een bezoek aan het ziekenhuis. Kandidaat-leden wonen bij voorkeur in regio Oudenaarde en kunnen zich 4 keer per jaar vrijmaken voor een vergadermoment.

clientenraad2

Je hoeft als lid van de raad geen specifieke kennis over kwaliteit van zorg te hebben, maar je moet je kunnen inleven in de werking van het ziekenhuis en op een opbouwende manier kritisch kunnen zijn. 

Wie liever geen vergaderingen bijwoont, maar AZ Oudenaarde wel wil helpen met een patiëntgerichte communicatie, kan zich ook opgeven om lid te worden van een leespanel. Je kan dan nieuwe patiëntbrochures nalezen op duidelijkheid en taalkeuze of suggesties voor aanvullingen doen.

Wie graag meer informatie wil over dit initiatief of geïnteresseerd is om deel uit te maken van de Cliëntenraad of het leespanel, kan zich aanmelden bij Liesbeth Merckx, op het nummer 055 33 66 97 of via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Meer details in onze brochure.

Afdrukken