Welkom dr. Sarah Jeurissen

Dr. Sarah Jeurissen versterkt sinds juni 2021 de dienst Medische Oncologie. 

Nieuwe arts Sarah Jeurissen

  • Wat typeert u als arts of waar staat u voor?

"Ik heb een enorme passie voor medische oncologie en voor de mens. Ik sta bekend als een empathische arts en hou van het communiceren met onze patiënten, die elk hun eigen verhaal meedragen. Ik ben leergierig, gemotiveerd en hou mij aan mijn woord."

  • Waarom bent u gepassioneerd door het specialisme medische oncologie?

"Medisch oncologie gaat over de ‘gehele mens’. Onze behandelingen zijn dan ook 'systeembehandelingen' en hebben een effect (positief/negatief) op het volledige systeem (de fysieke mens en zijn psyche). Om de zware behandelingen aan te kunnen, moet je als het ware een team vormen met je patiënten, om ze zo door het proces heen te loodsen."

"Daarnaast kan ik het niet helpen dat ik het ook razend interessant vind om te ontdekken hoe tumoren in elkaar zitten en zo de middelen te vinden om ze (langzaam maar zeker, en steeds meer) gerichter te gaan bestrijden. Ik kan zeer enthousiast worden bij het klein krijgen van tumoren."

  • Waarom koos u voor AZ Oudenaarde?

"Een perifeer ziekenhuis biedt de mogelijkheid om je patiënt over het hele traject zelf te volgen (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een academisch ziekenhuis, waar een stuk noodgedwongen door assistenten wordt gedaan). Bovendien is AZ Oudenaarde een kleiner ziekenhuis waardoor ‘iedereen elkaar kent’, wat bevorderlijk is voor de intercollegiale samenwerking. Er heerst een aangename en sympathieke sfeer."

Afdrukken E-mail