AZ Oudenaarde gaat voor hernieuwing kwaliteitslabel bij Qualicor

Begin 2020 behaalde AZ Oudenaarde een kwaliteitslabel bij Qualicor Europe, waarmee het ziekenhuis bevestigde dat het aantoonbare kwaliteit en veilige zorg verleent. De komende jaren zet AZ Oudenaarde opnieuw in op de hernieuwing van dit kwaliteitslabel.

Qualicor Europe, tot voorheen bekend als Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ), is sinds 20 jaar een vertrouwde partner voor audits en accreditaties in de zorg. Sinds oktober 2020 heeft de organisatie niet alleen haar naam, maar ook haar werkwijze grondig vernieuwd.

In plaats van één groot toetsingsmoment om de 4 jaren, kunnen organisaties nu kiezen voor 3 kleinere audits verdeeld over een periode van 5 jaar. Op die manier is er meer aandacht voor continu verbeteren en leren uit wat goed gaat in de organisatie.

De inhoud van deze audits wordt in samenspraak bepaald, zodat deze maximaal aansluiten op het zorgaanbod en de focus van de organisatie. Een eerste toetsing zal plaatsvinden in mei 2022, waarbij een aantal afdelingen onder de loep genomen worden door de auditoren van Qualicor.

Algemeen directeur Ann de Maere: “We willen graag voortbouwen op het uitstekende resultaat van onze vorige audit. We zijn enthousiast over de nieuwe werkwijze van Qualicor en willen aantonen dat verbeteren voor ons geen opdracht is, maar ingebed zit in alle lagen van onze organisatie. Net zoals in het vorige traject gaan we samen met het hele ziekenhuisteam op koers naar de bevestiging van onze patiëntgerichte, kwaliteitsvolle zorgverlening.”

health 2082630 960 720

Voor meer informatie over Qualicor: https://www.qualicor.eu/

Afdrukken E-mail