Gloednieuwe webpagina's voor kinderen online

Een ziekenhuisopname kan ingrijpend zijn voor kinderen. Uitleg op kindermaat kan veel onzekerheden wegnemen. Kinderen kunnen voortaan zelf kennismaken met de kinderafdeling van AZ Oudenaarde dankzij twee kinderwebsites op maat.

Samen met het team van de kinderafdeling goten we het verhaal van Finn in een aangepaste webpagina, afgestemd op 2 doelgroepen: kleuters en lagere schoolkinderen.

Via de knoppen op onze website kunnen kinderen doorklikken naar de webpagina’s, waar ze kennismaken met Finn. Finn voelt zich niet zo lekker, en moet even in het ziekenhuis blijven, zodat de dokter en verpleegkundigen hem beter kunnen maken. In het verhaal tonen we wat Finn meeneemt om zich voor te bereiden op zijn ziekenhuisverblijf, hoe een dag in het ziekenhuis eruit ziet en welke onderzoeken de dokters en verpleegkundigen uitvoeren.

identificatie2

Dankzij het gebruik van foto’s, vrolijke afbeeldingen en een verhaal in de taal van het kind, helpen we kinderen om zich beter voor te bereiden op een ziekenhuisopname. Meer informatie voor ouders is beschikbaar op de algemene pagina van de kinderafdeling.

Ontdek onze nieuwe  websites hier:

Afbeelding peuters en kleuters 2   Afbeelding peuters en kleuters 1

Afdrukken E-mail