Stel je behandeling of ingreep in AZ Oudenaarde niet uit


Omwille van de negatieve evolutie in de besmettingscijfers nationaal, vraagt de overheid aan de ziekenhuizen om tegen maandag 6 april verder op te schalen naar fase 2A van de capaciteitsplanning. Dat betekent dat nu 60 procent van de bedden op intensieve zorg moet worden voorbehouden voor covidpatiënten. 

Dringende en noodzakelijke ingrepen krijgen voorrang. Hiervoor zal altijd de vereiste capaciteit beschikbaar worden gesteld. Niet-dringende ingrepen waarvoor achteraf mogelijk intensieve zorgen vereist zijn, kunnen worden uitgesteld. Dit gebeurt enkel wanneer uitstel mogelijk en verantwoord is. Wanneer een ingreep wordt uitgesteld, zal AZ Oudenaarde zélf de patiënt contacteren. Je hoeft je ingreep dus niet te annuleren als je geen bericht krijgt.

Op dit moment is er in AZ Oudenaarde nog altijd voldoende capaciteit voor zowel covidpatiënten als de reguliere zorgverlening. Er is dus geen reden om als patiënt zelf je geplande zorgverlening uit te stellen. Zowel de personeelsbezetting als de bedcapaciteit worden nauwgezet gemonitord door de ziekenhuisdirectie.

COVID 19 nieuws 1

Afdrukken E-mail