Coronatesten: ziekenhuis of pre-triagepost?


Bezoekers die een code hebben ontvangen voor een coronatest, melden zich regelmatig aan bij onze onthaaldienst voor hun test. Dit gebeurt echter in de pre-triagepost van Oudenaarde, die zich in de Meerspoort 30 in Oudenaarde bevindt.

coronavirus nasal swab test concept 23 2148547198

Wat als je symptomen hebt die wijzen op corona?

Neem contact op met je huisarts of bel ’s avonds of in het weekend naar 1733 of de wachtdienst. De huisarts geeft je dan verdere instructies. Als de huisarts vermoedt dat je corona (Covid-19) hebt, zal hij of zij jou testen of je doorverwijzen naar de pre-triagepost.

Wat als je een code krijgt via contacttracing, maar je hebt geen symptomen?

Je krijgt telefoon of een SMS van contactopvolging en moet nu in quarantaine. Je zal ook instructies ontvangen voor het laten afnemen van een test in de pre-triagepost. Je huisarts kan je doorverwijzen.

Wie wordt in het ziekenhuis getest?

  • In AZ Oudenaarde worden alle patiënten ouder dan 6 jaar voor wie een opname gepland is, standaard getest via een wisser en dit maximum 48 uur voor de opname.

  • Patiënten die komen voor een oncologische therapie worden éénmaal voor aanvang van de therapie gescreend.

  • Zwangere patiëntes worden enkele dagen voor de uitgerekende datum gescreend en anders bij de opname.
  • Bij ongeplande (dringende) opnames via de spoeddienst worden standaard zowel een wissertest afgenomen als een CT-scan gemaakt.

Als je in het ziekenhuis getest moet worden, ontvang je tijdens de consultatie instructies van de arts voor het maken van een afspraak bij de verpleegkundige van de Covid-screening via het nummer 66 27 (tussen 08u00-12u00 en 13u00-16u00).

Zie ook:

https://www.oudenaarde.be/nl/corona/Wat-kun-je-zelf-doen

https://www.info-coronavirus.be/nl/testen/

Afdrukken E-mail