Opnieuw Smiley voor voedingsdiensten AZ Oudenaarde


De Smiley wordt uitgereikt door het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) als erkenning voor de autocontrole en het garanderen van voedselveiligheid. Voor AZ Oudenaarde is het de vierde Smiley voor de grootkeuken in samenwerking met cateringbedrijf Medirest. Ook voor de bereidingen in de melkkeuken op de afdeling Materniteit en de cafetaria wordt een Smiley toegekend.  

 De beslissing voor toekenning van het label kwam er na een uitgebreide controle van een door het FAVV erkend controle-organisme in de grootkeuken, de cafetaria en de melkkeuken van het ziekenhuis. De Smiley staat garant voor een goed hygiënebeleid en een sluitend autocontrolesysteem dat de voedselveiligheid in alle facetten van het productieproces waarborgt.

De Smiley bevestigt dat de strikte Europese hygiënewetgeving wordt gerespecteerd van de keuken tot bij de consument (de patiënt). Een mooie beloning voor de inspanningen van het beheer en het keukenpersoneel om werkinstructies en infrastructuur te optimaliseren.

De Smiley is drie jaar geldig.

IMG 2602

Isabelle Vandevelde, diensthoofd Hotel-economische diensten, en ziekenhuishygiëniste Delphine De Roose poseren met het Smiley-label.

Afdrukken E-mail