Welkom dr. Pauline Van Ongevalle!


Dr. Pauline Van Ongevalle versterkt vanaf 1 januari de dienst Geriatrie als zaalarts.
We stellen haar graag even voor!

Artsenkaart afbeelding.VanOngevalle

“Ik ben 20 jaar huisarts geweest in het centrum van Schorisse, waar ik in de voetsporen trad van mijn grootvader en vader. Ik ben dus voor het beroep in de wieg gelegd, en besefte pas bij het stoppen van mijn praktijk door de talrijke reacties hoe belangrijk een huisarts is. Een korte tussenstop als arbeidsarts deed me ook beseffen dat ik het meest geboeid ben door ‘de zorg om de patiënt’.”

“Ik vind de geriatrische patiënt boeiend en uitdagend. Als arts is het vaak een moeilijke oefening om een gezond evenwicht te vinden tussen wat nog kan, wat nog haalbaar is en vooral wat nog ‘leefbaar’ is, maar het geeft me veel voldoening als ik erin slaag dat evenwicht samen met de patiënten te vinden. Intussen ontwikkelde ik ook een bijzondere interesse voor de palliatieve zorg, waarin ik me verder aan het bekwamen ben. Een waardig levenseinde is zo belangrijk, niet enkel voor de patiënt, maar ook voor diens familie en omgeving. “

“Ik was de drijvende kracht van het geriatrisch centrum van AZ Zeno (campus Knokke), maar ik hoopte ooit iets te kunnen betekenen voor de oudere zorgvrager in mijn eigen streek.”

“25 jaar geleden werd ik thuis ‘gek’ verklaard, omdat ik geneeskunde wilde studeren. De life-work balance van de huisarts in die tijd was toch een beetje anders dan nu. De passie is in ieder geval gebleven, ik ben enthousiast om weer iets te kunnen betekenen voor de geriatrische patiënten in eigen streek.”

Afdrukken