Huisartsenwachtpost voor dringende hulp tijdens weekends


Op vrijdag 28 februari opent de huisartsenwachtpost naast de Spoeddienst van AZ Oudenaarde. Patiënten uit de brede regio van Oudenaarde zullen hier bij een huisarts van wacht terecht kunnen voor dringende medische hulp. De wachtdiensten worden zo efficiënter en meer gecentraliseerd georganiseerd.

De huisartsenwachtpost wordt uitgebaat door een 60-tal huisartsen en is geïntegreerd in het ziekenhuisgebouw, vlak naast de spoedafdeling. De centrale ligging maakt de wachtpost niet enkel makkelijk bereikbaar, maar zorgt ook voor efficiëntere doorverwijzingen.

Dimitri Gaethofs, zorgtrajectpromotor Oudenaardse Vereniging van Omnipractici:

“Een integratie in het ziekenhuisgebouw en een doorgedreven samenwerking met de spoedafdeling staan centraal in het concept van de huisartsenwachtpost. We willen met deze samenwerking een baken vormen voor de gezondheidszorg in de brede regio van Oudenaarde.”

Véronique Fabré, hoofdarts AZ Oudenaarde:

“Een geïntegreerde huisartsenwachtpost naast een spoedafdeling draagt bij tot een meer toegankelijke zorg voor onze bevolking. De patiënten hoeven niet meer op zoek te gaan naar de meest geschikte hulp bij een dringend medisch probleem. Ze kunnen terecht op één locatie.”

Dringende geneeskundige hulp in het weekend

De wachtdienst is bedoeld als permanentie voor dringende geneeskundige hulp voor patiënten die in het weekend ziek worden en een huisarts nodig hebben. Het is geen verlengde van een reguliere huisartsenpraktijk. Patiënten kunnen er dus niet terecht voor voorschriften van chronische medicatie, afleveren van sportattesten of verlenen van tweede adviezen.

De wachtpost is op meerdere manieren bereikbaar. Directe aanmelding op de wachtpost heeft de voorkeur, maar ook een huisbezoek van de huisarts van wacht is mogelijk.

HAWP

Praktisch

De huisartsenwachtpost opent haar deuren op vrijdag 28 februari en is open vanaf vrijdagavond 19 uur tot maandag 08 uur en dit ook op feestdagen. Om lange wachttijden te vermijden, wordt aangeraden een afspraak te maken via het centraal nummer 1733.

De wachtpost is telefonisch te bereiken op het nummer 1733 of op de nummers:

  • Oudenaarde en Petegem a/d Schelde 055/30 04 05 of 055/30 93 94
  • Zwalm, Gavere en Zingem  09/384 62 62   
  • Kluisbergen 055/38 89 00.
  • Kruisem 09/338 86 32

Voormelde nummers zijn de contactnummers voor de wachtdienst tijdens weekdagen. Patiënten die telefonisch contact opnemen, krijgen een afspraak. Als verplaatsing moeilijk is, komt een arts ter plaatse bij de patiënt. Mater en Wortegem behouden een eigen wachtsysteem.

Het werkgebied van de huisartsenwachtpost omvat de gemeenten Oudenaarde zonder Mater, Wortegem-Petegem zonder Wortegem, Zwalm, Kruisem, Kluisbergen en Gavere, een regio van om en bij de 84.000 inwoners.

Afdrukken E-mail