Het warmste ziekenhuis voor Burkina Faso


De medewerkers en diensten van AZ Oudenaarde zetten zich dit jaar volop in met warme acties voor de vzw Materniteit Dano Burkina Faso. De vzw gebruikt de bijdragen voor het verbeteren van de gezondheidszorg en medische faciliteiten in Burkina Faso.

AZ Oudenaarde engageert zich reeds sinds 2018 voor het project Materniteit Dano te Burkina Faso. Dit project wordt mee ondersteund door twee gynaecologen die in het ziekenhuis werken. 

De acties voor 2019 werden voorgesteld door de medewerkers van de ziekenhuisafdelingen, het ziekenhuis ondersteunt in de bekendmaking en PR-materialen voor de uitwerking van de projecten. De eerste acties werden in de zomer uitgevoerd en lopen nog het hele najaar.

Alle acties zijn gebundeld onder de noemer 'AZ Oudenaarde: het warmste ziekenhuis' en zijn geregistreerd voor de Warmste week van Music for life. 

De opbrengsten van de sponsoracties van AZ Oudenaarde worden gebruikt voor de verdere uitbouw van het medisch centrum in Ligmwaarè (district Dano, Burkina Faso), onder andere voor de inrichting van een artsenwoning, de aankoop van een ziekenwagen. In de toekomst wil men opleidingen voor artsen en zorgmedewerkers uit de regio financieren. Lees er hier meer over.

 

Afdrukken E-mail