Behandeling borstkankerpathologie in ‘borstcentrum’ AZ Oudenaarde


Naar aanleiding van de berichtgeving m.b.t. het onjuiste gebruik van de term ‘borstkliniek’, zal de behandeling van borstkankerpathologie in AZ Oudenaarde voortaan gebeuren onder de term borstcentrum.

In maart 2019 meldde Kom op tegen Kanker in haar jaarverslag dat ziekenhuizen de benaming borstkliniek niet mogen gebruiken als zij daar geen erkenning voor hebben.

AZ Oudenaarde heeft inderdaad geen erkenning als borstkliniek, maar dit betekent niet dat er geen kwaliteitsstandaarden gehanteerd worden in de behandeling van borstkankerpathologie. Patiënten met een borstproblematiek kunnen in AZ Oudenaarde de gepaste zorg ontvangen. Indien nodig worden zij voor hooggespecialiseerde zorg verder doorverwezen naar een erkende borstkliniek binnen het ziekenhuisnetwerk.

Uit respect voor de vraag van Kom op tegen kanker zal voortaan de term ‘borstcentrum’ gebruikt worden tot op het moment dat AZ Oudenaarde de erkenning van borstkliniek heeft behaald. Meer informatie over het borstcentrum vindt u in onze brochure.

Afdrukken E-mail