Internationale dag van de verpleging 2019


Op de internationale dag van de verpleging drukt de ziekenhuisdirectie jaarlijks haar appreciatie voor het werk van alle ziekenhuismedewerkers uit met een fijne attentie. Voor het zorgkundig personeel staat een dag vol leerrijke activiteiten op het programma.

Vertegenwoordigers van diverse firma’s stellen hun producten met enthousiasme voor op het minisymposium en zorgden ook voor sponsoring van het event. Een aantal interne medewerkers delen hun specifieke expertise en de ziekenhuisartsen zorgen voor een toelichting over specifieke medische behandelingen. In samenwerking met de school voor verpleegkunde IVV campus Oudenaarde wordt scholing aangeboden over verpleegkundige technieken.

Tot slot wordt ook een zenuwslopende quiz georganiseerd, waarbij associatief denken, snel reageren en goed op elkaar ingespeeld zijn het verschil maken tussen winst of verlies.

De Dag van de Verpleegkunde valt steeds op 12 mei, de verjaardag van de Britse verpleegster Florence Nightingale, die baanbrekend werk verrichte in de professionalisering van het verpleegkundig beroep.

Afdrukken E-mail