NIAZ Jaarprijs: stem voor ons!


Onze kraamafdeling neemt deel aan de NIAZ Jaarprijs, een wedstrijd voor het beste verbeterproject in de Zorg.
Stemt u ons in de top 10?

 Vijfenveertig zorginstellingen dingen mee naar de NIAZ Jaarprijs 2018: de prijs voor de beste verbetering in de zorg. De kraamafdeling doet mee met haar project over het veilig contact tussen mama en baby na een ongeplande keizersnede.

Zwangere vrouwen zoeken steeds meer informatie op over zwangerschap en bevalling. Veel vrouwen willen zo natuurlijk mogelijk bevallen en hebben hierover een ideaalbeeld. Vaak zijn ze achteraf ontgoocheld dat de bevalling niet verliep zoals ze in gedachten hadden. Een keizersnede is voor vele vrouwen een teleurstelling.

Bij een vaginale bevalling wordt de baby één uur skin-to-skin (huid op huid) bij de mama op de borst gelegd. Dit intieme moment bevordert de binding tussen moeder en kind. Gezien skin-to-skin zeer belangrijk is voor zowel mama als baby, wilde de kraamafdeling van AZ Oudenaarde dit ook bij sectiopatiënten toepassen. Voor dit project werden twee tools gebruikt: een speciale draagdoek en de co-sleeper.

Stemt u mee?

U kan ons helpen om mee in de top 10 te geraken en zo onze kans op het winnen van de wedstrijd te vergroten. U kan op ons stemmen door te surfen naar de volgende link: https://jaarprijs.niaz.nl/cases/details?id=98 en uw e-mailadres in te geven. U ontvangt dan een bevestigingsmail, waarbij u nog even uw stem moet bevestigen, zodat ze geregistreerd wordt. Alvast bedankt voor uw steun!

 

Afdrukken E-mail