Rustige passage van de Ronde op Spoed


Het weekend van de Ronde is altijd een speciaal weekend voor de Spoeddienst. Zoals ieder jaar werden op voorhand maatregelen getroffen voor een vlotte dienstverlening, door het inplannen van een extra spoedarts en verpleegkundig personeel. Een uitzonderlijk druk weekend was het echter niet.

Van de 16.000 wielertoeristen op zaterdag meldden 12 deelnemers zich op de spoedafdeling aan, waarvan er 4 voor verdere behandeling of observatie even in het ziekenhuis moesten blijven. Een kwart van deze patiënten was uit het buitenland afkomstig. 

Ook zondag was geen extreem drukke dag voor de Spoeddienst, in vergelijking met een ‘normale’ zondag. Er werden 7 spoedpatiënten genoteerd in verband met de Ronde Van Vlaanderen, maar niemand moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Gedurende de nachtdiensten kwamen wel opvallend meer spoedgevallen voor.

Dankzij de goede samenwerking en afspraken die gemaakt werden met de stad Oudenaarde werd de doorgang naar het ziekenhuis voor dringende hulpverlening steeds verzekerd.

Afdrukken E-mail