Plaatsing nieuw CT-toestel op dienst Medische Beeldvorming


Op de dienst Medische Beeldvorming worden vanaf 25 januari werken uitgevoerd voor de plaatsing van een nieuw CT-toestel. Daarvoor wordt één van de huidige toestellen uit dienst genomen. Dit zal geen invloed hebben op het aantal onderzoeken dat gedaan kan worden, gezien de beschikbaarheid van een tweede toestel.

De dienst Medische Beeldvorming streeft naar vooruitgang met de aankoop van een nieuw hooggespecialiseerd CT-toestel.Er wordt geijverd voor een maximum aan comfort, kwaliteit en zorg met een minimum aan stralingsdosis.

Sneller werken met lagere stralingsdosis

We investeren in een gloednieuw CT-toestel dat aan al deze criteria beantwoordt. Het gekozen high-end toestel laat dankzij de nieuwste technieken en software toe de onderzoeken sneller af te werken met een nóg lagere stralingsdosis. Het toestel biedt ook nieuwe mogelijkheden voor onderzoeken die tot voor kort niet mogelijk waren (zoals o.a. dual source onderzoeken). Een grote stap voorwaarts dus!

Het huidige toestel wordt uit dienst genomen vanaf 25 januari. Het nieuwe zal operationeel zijn vanaf 6 maart. In tussentijd worden patiënten geholpen met het tweede CT-toestel.

Afdrukken E-mail