AZ Oudenaarde in top tien goedkoopste ziekenhuizen


Uit de jaarlijkse Ziekenhuisbarometer van CM blijkt dat de kosten voor een eenpersoonskamer blijven stijgen. AZ Oudenaarde blijft lage prijzen hanteren en staat in de top 10 van ziekenhuizen met de laagste gemiddelde percentages.

De Christelijke Mutualiteiten (CM) analyseren jaarlijks de facturen van hun leden. Uit de cijfers van 2016 blijkt dat AZ Oudenaarde als negende ziekenhuis opgelijst staat in de top 10 van ziekenhuizen met de laagste gemiddelde percentages ereloonsupplementen in eenpersoonskamers in België.

Ereloonsupplementen zijn extra vergoedingen die artsen mogen aanrekenen bovenop de vaste prijs voor een ziekenhuisbehandeling. Sinds 2013 mogen geen ereloonsupplementen aangerekend worden in gemeenschappelijke en tweepersoonskamers, bij patiënten die alleen op een kamer liggen, mag dit nog wel. AZ Oudenaarde kiest er bewust voor deze supplementen laag te houden.

Met de toegepaste tarieven streeft AZ Oudenaarde ernaar kwalitatieve zorg betaalbaar te houden voor de patiënten, een kernwaarde die overigens ook verankerd is in onze missie en visie.

In de top 10 van goedkoopste ziekenhuizen in België voor een natuurlijke bevalling in een eenpersoonskamer staat AZ Oudenaarde als 8ste ziekenhuis opgelijst.

Update 18/12/2017:

Inmiddels heeft de CM ons vandaag aangegeven dat er fouten zijn geslopen in de cijfers van hun berekeningen. Daardoor wijzigen de ziekenhuizen van plaats en staat AZ Oudenaarde niet langer in de top tien van ziekenhuizen met de laagste gemiddelde percentages ereloonsupplementen. Niettegenstaande blijven we met een gemiddeld percentage supplementen van 56% wel één van de goedkoopste ziekenhuizen in de lijst. Voor wat betreft de goedkoopste ziekenhuizen voor een natuurlijke bevalling in een eenpersoonskamer blijft AZ Oudenaarde een achtste plaats behouden.

Afdrukken E-mail