Parkeerbeleid


Op de parking van AZ Oudenaarde geldt dagelijks betalend parkeren. De parking is 24/24 uur toegankelijk, onder de absolute voorwaarde dat de gebruiker over een geldig toegangsbewijs beschikt. Buitenrijden is alleen mogelijk met een gevalideerd ticket of een parkeerbadge.

Parkeertarieven

Binnen het eerste half uur parkeert u gratis en hoeft u ook uw toegangsticket niet te valideren. Daarna bedraagt het parkeertarief € 2 per begonnen uur en dit voor de eerste twee parkeeruren. Daarna bedraagt het tarief € 3 per lopend uur. Tussen 20u00 en 06u00 bedraagt het tarief € 0,10 per begonnen uur. Het maximumtarief bedraagt € 25. Wie geen geldig toegangsticket kan voorleggen, betaalt het forfaitair dagtarief van € 25.

Op vertoon van de parkeerkaart met foto, parkeren personen met een handicap gratis.

Tickets en abonnementen

Volgende patiënten of begeleiders van patiënten kunnen hun parkeerticket laten valideren op de betreffende dienst:

  • spoed;
  • materniteit (max. 2 tickets gedurende de opnameduur).

De mogelijkheid wordt geboden aan de volgende patiënten of begeleiders van patiënten om een abonnement aan te vragen bij de medewerkers intern dagziekenhuis:

  • patiënten opgenomen op het dagziekenhuis voor chemotherapie of een langdurige therapie;
  • ambulante revaliderende patiënten.

Personen met een parkeerkaart voor personen met een handicap kunnen hun parkeerticket laten valideren aan het onthaal mits het voorleggen van hun geldige parkeerkaart (kopie) en mits de aanwezigheid van de eigenaar van de parkeerkaart

Valideren van het ticket

Bij vertrek valideert u vooraf uw toegangsticket aan één van de twee betaalautomaten.
Er is een betaalautomaat ter hoogte van de inkomhal van het ziekenhuis. Een tweede betaalterminal bevindt zich buiten, rechtover de ingang spoed. Na validatie resten 15 minuten om de parking te verlaten.

Aansprakelijkheid

Het ziekenhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor diefstal, beschadiging of ongevallen op de parking.

Tegen foutparkeerders wordt opgetreden!

De ziekenhuisdirectie kan deze regeling voor bepaalde data bijstellen in functie van festiviteiten en evenementen die plaatsvinden in de stad.

Het volledig parkeerreglement kan u hier bekijken. Dit document ligt ook ter inzage aan de onthaaldienst van het ziekenhuis.